header
 
projecten fotografie over_mij contact
logo            
           
 
 
           
terug

Cash Discovery
       
           
 
       
     
     
     
   
   
     
     
 
  Ontwerp visitekaartje  
     
     
   
   
     
     
 
  Ontwerp website
     
     
   
     
   
 

Met Cash Discovery helpen Eva Borstlap en Frans de Jong de IT-afdeling van grote bedrijven meer werkkapitaal vrij te spelen. Hun unieke werkwijze levert gegarandeerd 10 tot 30% meer cash op.

Voor Cash Discovery bepaalde ik de pijlers van het onderscheidend vermogen, ontwikkelde ik een nieuwe huisstijl en ontwierp ik de website.

De pijlers (human & personal, truly sustainable, work with the experts, daring & progressive en de shared savings scan) golden als basis voor de ontwikkeling van de look & feel. De uitdaging was om behalve zakelijk en professioneel over te komen ook plezier uit te stralen en de twee zo verschillende werelden van Finance en IT in het ontwerp met elkaar te verbinden.

De fijne lijntjes en kleurschakering waaruit het woord ‘CASH’ is opgebouwd zijn een verwijzing naar bankbiljetten. Voor de kleur heb ik als inspiratie het oude Nederlandse 250 gulden (vuurtoren) biljet genomen.

De letters van ‘DISCOVERY’ — de ontdekking — worden symbolisch gevormd door puntjes. Denk aan de ontdekking van een vorm of tekening die volgt door het verbinden van de puntjes in een puzzel. Tegelijkertijd zijn beide vormen van lijntjes en bolletjes ook terug te vinden op een printplaat, en symboliseren hiermee technologie en informatiestromen uit de IT.
Door het tegen elkaar plaatsen van de woorden ‘CASH’ en 'DISCOVERY’ wordt de verbinding tussen de twee werelden van Finance en IT benadrukt. De schreefloze letters zorgen voor een heldere, frisse uitstraling.
Het totaal van vormen en kleuren geeft een positieve, luxueuse en plezierige uitstraling.

Op stijlvolle wijze wordt zo de serieuze aangelegenheid gecombineerd met de fun van cash withdrawal. Je kunt de sprankelende bolletjes namelijk ook zien als lichtjes op een kermis of de fiches / muntjes in een casino.

     
logo_cv Cash Discovery / positionering en huisstijl / ontwerp logo en visitekaartje, flyer en visueel ontwerp website / webbouw in ontwikkeling bij Hague Agency / 2017